2011. gada svarīgākie notikumi apdrošināšanā

Tikko ir sācies jauns gads ar jauniem notikumiem gan dzīvē, gan apdrošināšanas tirgū. Taču kādi bija svarīgākie notikumi apdrošināšanas nozarē Latvijā pērnajā gadā? Apdrošināšanas sabiedrība ERGO izveidojusi notikumu TOP5.

1. Apdrošināšanas nozari izaicina dabas stihijas. Pēdējos divos gados mūsu valstī bija klimatiskajai joslai neraksturīgi laika apstākļi, un daba radīja ievērojamus postījumus.

2. Pērnajā gadā atdzimst privātās veselības apdrošināšanas nozare, kurai prognozē attīstības potenciālu.

3. Tā kā pagājušajā gadā parādījās pozitīvas tendences valsts ekonomikā, tad tas ietekmēja arī dzīvības apdrošināšanas nozares attīstību. Tiek prognozēts, ka turpinās palielināties pieprasījums pēc dažādiem personu apdrošināšanas pakalpojumiem. Taču mūsu valstī pakāpeniski attīstās uzkrāšanas kultūra, turklāt cilvēkiem jāveido izpratne par to, cik nozīmīga ir dzīvības apdrošināšana un uzkrājumi.

4. Arī transportlīdzekļu īpašniekiem pagājušais gads nesa jaunumus. Tika pārkāpts zemākais cenu līmenis transportlīdzekļu apdrošināšanas segmentā. OCTA un KASKO polišu cenas pēc ekonomiskās recesijas sasniedza zemāko punktu, taču 2011.gadā šis apdrošināšanas segments sāka atgūties un sekoja pakāpenisks cenu pieaugums.

5. Stājās spēkā izmaiņas OCTA likumā. Šīs izmaiņas būtiski atvieglo transportlīdzekļu īpašnieku atlīdzības saņemšanu. Tagad pēc ceļu satiksmes negadījuma zaudējumu pieteikšanai cietušais var vērsties pie sava apdrošinātāja, kas arī veiks atlīdzību izmaksu. Izmaiņas veicinās arī to, ka tiks uzlaboti pakalpojumi. Apdrošinātājiem būs jādomā par klientu servisa un produktu uzlabošanu, ne tikai konkurējot ar izdevīgāko cenu, bet piedāvājot dažādus papildus ieguvumus.