1000 latu zaudējums Adventes sveces dēļ

īpašuma apdrošināšanaBez uzraudzības atstāta svecīte Adventes vainagā bērnu istabā izraisījusi ugunsnelaimi, kas radīja zaudējumus 1000 latu apmērā, informē apdrošināšanas uzņēmuma Balta pārstāvji.

Negadījums notika pirmās Adventes laikā. Ugunsnelaimē izdegusi istabas siena, cietušo šajā negadījumā nav.
„Baltas” pārstāvis Ingus Savickis norāda, ka ziemā neuzmanīga apiešanās ar svecēm un svētku dekoriem nav lielākais ugunsnelaimju cēlonis, taču tas ir viens nogadījumiem, kad maza neuzmanība var maksāt ļoti dārgi. Viņš arī aicina cilvēkus pirmssvētku laikā neaizmirst par piesardzību un , aizdedzinot Adventes sveces, parūpēties par to, lai neizbojātu svētkus.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina par drošību adventes laikā. Adventes vainagā iedegtās sveces neatstāt bez uzraudzības, pārliecināties, ka vainags nav novietots tuvu viegli uzliesmojušiem priekšmetiem. Tā kā paši vainagi pārsvarā gatavoti no degt spējīgiem materiāliem, tad cilvēkiem, kuri paši gatavo vainagu, vajadzētu iegādāties īpaši vainagiem domātus svečturus, kas pasargās Adventes vainagu no aizdegšanās, kad svece būs jau izdegusi.

VUGD pieredze liecina, ka katru gadu decembrī ir kāda ugunsnelaime, kurai iemesls ir neuzmanīga svecīšu dedzināšana eglītēs vai svētku dekoros. Pagājušajā gadā bija vienpadsmit ugunsgrēki, kurus izraisīja neuzmanīgi dedzinātas svecītes svētkos, vienā no šiem ugunsgrēkiem bojā gāja cilvēks.